Van alle blogs die ik bezoek kom ik er het minst. Omdat het je volledige aandacht opeist als je het wilt begrijpen én omdat ik weet dat alles wat Maria Popova op Brain Pickings zet, verpletterend goed is. Dan staat daar precies beschreven waar je nooit over nadacht, wat je wel dacht en begrijp je alles er omheen ook gelijk. Popova maakt een bibliotheek van het belangrijkste klassieke werk ooit gemaakt en houdt het genoeg relevant voor het nu. In haar eigen woorden: “a subjective lens on what matters in the world and why”. Een subjectieve kijk op wat er toe doet in de wereld en waarom. Wauw.

Ik wilde het nog even uitleggen, dat van ‘de beste blog’ uit deze. Bij deze.

In 2013 deed ze ’t al 7 jaar en schreef daar ‘Happy Birthday, Brain Pickings: 7 Things I Learned in 7 Years of Reading, Writing, and Living’ over. Een goed ‘begin’ van dit blog als je wilt kijken of het wat voor jou is.

Een korte greep uit de meer dan 4500 artikelen:

‘Presence, Not Praise: How To Cultivate a Healthy Relationship with Achievement’

‘An Antidote to the Age of Anxiety: Alan Watts on Happiness and How to Live with Presence’

‘George Orwell’s Animal Farm Illustrated by Ralph Steadman’

‘The Crossroads of Should and Must: An Intelligent Illustrated Field Guide to Finding Your Bliss’

‘Duck, Death and the Tulip: An Uncommonly Tender Illustrated Meditation on the Cycle of Life’

In deze podcast Popova zelf aan het woord: