Van geen vlogs kijken kijken naar je halve weekend verliezen aan Enzo Knol. Ik zag onder andere vlog #185 uit 2014 waarin ‘ie z’n arm brak na een domme stunt op zijn fiets. Maar ook #1145 van vorige week waarin hij een kind op visite heeft in samenwerking met Make-A-Wish.

En eerlijk? Ik kijk ook alle vlogs van Monica Geuze, een populaire Nederlandse vlogger (240.000+ volgers), DJ en de vriendin van rapper Lil Kleine. Meestal zit je als kijker vastgeplakt op het dashboard van haar luxe auto (#604) te luisteren naar alles dat ze meemaakt. En dat is heerlijk.

De Volkskrant schreef vorige maand over haar: “Vaak is het onduidelijk of een bedrijf voor aandacht betaalt. Zou die lofzang op Albert Heijn-knoflooksaus geld opleveren? Nee toch?” Later zie ik die bewuste video – #594 – waarin ze ons ook leert dat het handig is om een pitabroodje open te knippen met een schaar. “Ik vind mensen die het altijd opensnijden dom.” En over die knoflooksaus: “Als ik jullie een knoflooksaus-tip mag geven. Deze is zo fucking lekker. Uit die bakjes van de Albert Heijn. LOVE. IT. Beste ooit.”

Wat ook mooi is? Casey Neistat die de lokale UPS-bezorger een oproep laat doen om geld in te zamelen voor diens zieke zus. Het doel om $125,000 te verzamelen was binnen enkele dagen bereikt, inmiddels staat de teller op meer dan $150,000. Vloggen voor het goede doel, love it!

Heel vet: in deze video test Neistat een hele kleine drone die super goed blijkt te zijn.