Een paar dagen geleden was daar opeens een tweet van Rockstar Games: hun logo op een rood geschilderde achtergrond. Op het eerste gezicht kun je daar niets uit afleiden, maar fans wisten het gelijk. De rode kleur is die van Red Dead Redemption uit 2010, zou er dan eindelijk een vervolg komen? Ja, een dag later maakten de silhouetten van een stel cowboys op weer die rode achtergrond het wel duidelijk.

Waar Grand Theft Auto met elk deel erg goed blijft, was de western wereld van Redemption op PlayStation 3 en Xbox 360 misschien iets minder toegankelijk, maar toch ook van zeer hoog niveau. De wereld was groots met bebossing, gebergtes en meerdere kleine dorpjes. Vol met dieren ook. Wilde paarden kon je temmen, beren vielen je aan in de  besneeuwde bergtoppen. Elanden moest je fileren om hun huid te verkopen. Ik wilde altijd al een cowboy zijn en in dit spel kon dat zeer goed.

Vandaag kwam dan de eerste trailer uit, van de opvolger. De wereld ziet er nog hetzelfde uit. Wel veel scherper en overladen met details. De wereld zit weer vol met dieren zo te zien. We moeten nog tot volgend jaar wachten.