Ja, ja, JA! Daar zijn we weer!

Het is aan de winnaars. De artiesten die de 25 plekken van de LMA’s 2016 vullen.

De Leonardo Dicaprio’s van de muziek. De acteur won namelijk eindelijk de Oscar voor beste mannelijke hoofdrol (The Revenant).

De Donald Trump’s, want hij werd onverwacht president van de wereld en in de lijst der lijsten staat altijd een boel gekkigheid.

De Conor McGregor’s van het jaar, want die werd als eerste ooit winnaar in twee UFC gewichtsklassen tegelijkertijd. En daar hoef je, je niet voor te verontschuldigen.

Er staan 5 Nederlandse acts in, eentje meer dan vorig jaar. 16 stuks stonden er niet eerder in. Kanye West is met 13 verschijningen de ongekroonde koning van deze lijst, wat doet hij dit jaar? De winnaar komt net als in 2014 uit Australië.

Als de brandweer het jaar uit, maar eerst de:

LOGFATHER MUZIEK AWARDS 2016!

We beginnen met een bonus want hoewel er geen ruimte was voor Fifth Harmony en Work from Home, deze video én meer dan een miljard views op YouTube verdienen een eervolle vermelding.

Thuiswerken was nog nooit zo goed.

Wil je NU weten wie er op plek X staat? Dat kan.

Pagina 2: 20 t/m 16
Pagina 3: 15 t/m 11
Pagina 4: 10 t/m 6
Pagina 5: 5 t/m 1

25. Justin Timberlake – Can’t Stop The Feeling
Als er een formule bestaat voor de perfecte popplaat dan is het Justin Timberlake gelukt die perfect in de vullen. De uitkomst van die invuloefening is dan ook, nou ja, deze:

En door!

24. Lil’ Kleine – Drank & Drugs in de Tweede Kamer

Drank & drugs maakte rappers Lil Kleine en Ronnie Flex in 2015 wereldberoemd in eigen land. Flex was vervolgens op vrijwel iedere Nederlandse hiphop single in 2016 te horen. Lil Kleine zag je vooral terug op Dumpert omdat hij haast ieder weekend een bierdouche over zich heen kreeg.

Maar ik kreeg symphatie voor de pas 22-jarige Jorik Scholten. Omdat hij met Vakantie (“Fock alle ouwe rappers boven 30 jaar. Ik heb een outfit aan van 30k.”) andere neder-hiphoppers de kast op kreeg.

Omdat het album WOP (11 nummers, 7 x met Ronnie Flex) een blije (Bel Me Op, 1, 2, 3 en Niet Omdat Het Moet) én gevoelige (ZoveelZeg Dat Niet) plaat werd.

Omdat de panfluit van producer Jack $hirak gewoon alles en iedereen blij maakt. Wat een goeie artiestennaam trouwens.

Deze skit heb ik uitgekozen omdat het, het succes van Kleine onderstreept. Als je muziek het tot de Tweede Kamer schopt dan heb je dit land uitgespeeld.

Linda Hakeboom volgde Lil’ Kleine voor BNN en dat leverde een leuk en niet zo subtiel kijkje achter de schermen op. Als ze in de nieuwe auto van de rapper stappen: “HONDERD-DRIE-EN-VIJFTIG-DUIZEND EURO! Nee, dat doet er niet toe. (…) Een beetje wel. (…) Ja, tuurlijk wel, vriend.”

23. Lucky Fonz III – Linde Met Een E

Nog een Nederlandstalige plaat. Met teksten die iedereen kan begrijpen als je een keertje verliefd bent geweest op een willekeurig meisje.

“En nu hebben we verkering al drie maanden en een jaar
En als we samen lopen oh dan kijk ik zo naar haar
En dan denk ik yes ik mag haar zoenen wanneer ik dat maar wil”

22. Drake – One Dance

Ze woont in Miami en afgelopen zomer werd Lia Diaz wereldberoemd op het internet door een leuk dansje te doen op deze track van Drake. Alleen al om dit dansje goed voor een notering.

Dit is de track op Spotify en daar werd het op 17 december 2016 de eerste ooit met één miljard streams.

21. Mac Miller ft. Anderson .Paak – Dang!

Van de meest gedraaide plaat van dit jaar, naar één van de meest blije. Mac Miller stond in 2010, 2011 en 2012 in de lijst en daarna raakte ik ‘m even kwijt. Gast heeft zichtbaar meer lol dan ooit.

Op Dang! werkt ‘ie samen met Anderson .Paak die in 2015 op 6 nummers van Dr. Dre’s Compton mee deed. Dat wil wat zeggen.

1 2 3 4 5