05. Blood Orange – Best to You

De winnaar van de 2013 Single Awards deze Britse Devonté Hynes, schitterde op de cover toen. Ook de man achter Solange’s (de zus van Beyoncé) hit Losing You (#10 in 2012) die het dit jaar heel goed deed in ieder lijstje behalve deze.

In Best to You laat hij de vocalen vooral aan de Amerikaanse Lorely Rodriguez (Empress Of) zoals de hoofdpersoon in de tekst zich laat ondersneeuwen in z’n relatie.

04. Sef ft. Aafke Romeijn – Alles Went

Een hoopvol liedje over hipsters. En alle gekke dingetjes die ze doen.

“Alles went, dus dit vast ook, we zullen zien.”

Het zou ook over het presidentschap van Donald Trump kunnen gaan.

De meest gracieuze Tweede Wereldoorlog verwijzing ooit blijft goed:

“Doe maar beetje opgeschoren. Jaren 40. Hongerwinter.”

03. Ramin Djawadi – Westworld Main Title Theme

WAT EEN GEWELDIGE SERIE! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Wat is Anthony Hopkins oud en wat is ‘ie nog goed. In deze video zie je waarom Hopkins en Westworld zo goed zijn.

Naar Westworld keek ik echt elke week uit.

De openingstune is een perfecte mix van mysterie, ontdekking, blijdschap over de mogelijkheden die de toekomst biedt en een deuntje dat je waarschuwt. Wees op je hoede want de robots komen er aan!

02. Francis and the Lights – Friends en See Her Out

Oh man, wat zijn beide nummers goed. Wie zijn Francis and the Lights? Dat wist niemand deze zomer. Nou, het is één gast en wie er ook maar mee wil doen. Francis Farewell Starlite heet ‘ie en hij is vrienden met Justin Vernon (Bon Iver) en Kanye West, dat moest dus wel goed komen.

Kanye West heeft overigens muzikaal niet bijgedragen aan het heerlijk chille Friends. Gast staat gewoon in de video beetje te hangen en te genieten van de muziek. Slim gedaan om zijn naam wel te noemen natuurlijk én leuk voor Kanye. Want met deze notering en die voor Ultralight Beam is zijn nummer één positie in de all-time Logfather Muziek Awards ranking verder vergroot: sinds 2005 stond ‘ie er maar liefst 15 keer in!

Francis and the Lights ft. Bon Iver & Kanye West – Friends

Francis and the Lights – See Her Out

01. Flume – Never Be Like You

Ik zeg heel vaak dat al het moois uit Canada komt. Nou komt Flume uit Australië maar het is de stem van de Canadese zangeres Kai die elke drop in Never Be Like You weer even spannend maakt.

Kai – en dus Canada – maakten 2016 beter.

De complete lijst kun je uiteraard terugluisteren op Spotify. Voor nu knallende feestdagen gewenst!

1 2 3 4 5