Op werk hebben we er eentje: een Champagne Officer (CO). Terwijl ik als Beer Officer (BO) verantwoordelijk ben voor de aankoop, koeling en distributie van pilsner onder het personeel, ziet hij toe op de Moët & Chandon. De CO verzamelt feiten die het vieren waard zijn en als ‘ie er geen kan vinden vieren we met het hele team dat de week voorbij is of dat we een leuk team zijn. Linksom of rechtsom kunnen we zo altijd wat bubbels nippen.

En dat is belangrijk.

Vier je succes!

Project gelanceerd? Champagne.

Nieuwe klant? Drinken.

Pi-dag? Proost!

Bij champagne denken de meeste mensen aan een speciale gelegenheid, aan Oud & Nieuw. En elk jaar klagen dat de fles uit het kerstpakket bitter / zuur / droog is. Dat hoeft allemaal niet.

Zo doe je champagne goed:

  1. Champagne kun je op ieder moment drinken. Zorg ervoor dat je altijd wat te vieren hebt. Je mag champagne trouwens voor, tijdens of na het avondmaal drinken. Je hoeft echt niet te wachten op het dessert hoor. Maar champagne is (in tegenstelling tot bier) ook geaccepteerd in de ochtend, bij het ontbijt. Heerlijk!
  2. Als je ‘m nog even snel in de vriezer moet gooien ben je eigenlijk te laat. Beter is om er altijd eentje koud te hebben staan in de koelkast! Ik dacht dat het nog kouder kon / moest, maar 8 tot 10 graden schijnt optimaal te zijn.
  3.  De prijs van een fles is niet belangrijk voor je geluk. Sterker, mijn ervaring is dat duurdere flessen vaak een extra bittere of droge afdronk hebben. Het leven is te kort om slechte champagne te drinken én er zijn zeker lekkere, frisse, iets zoete varianten. Stel je gezelschap tevreden met makkelijk te accepteren bubbels.

Ok, genoeg.

Upcoming heeft nog 14 andere redenen waarom champagne zo’n goed drankje is.

Cheers!