Een tijdje geleden keek ik de tv-serie Billions. Leuke serie, het tweede seizoen komt op 19 februari uit. Over investeerders die er nogal spannende levens op na houden. Met in de hoofdrol Damian Lewis (bekend van Homeland) als hedge fund manager Bobby ‘Axe’ Axelrod.

In dit wonderschone artikel legt blogger en investeerder James Altucher uit hoe de wereld van Wall Street in elkaar steekt aan de hand van situaties uit de serie. Tegelijkertijd pakt ‘ie een onderwerp mee waar een hele generatie mee bezig is: financiële onafhankelijkheid. Een bedrag verzamelen waardoor je van niets of niemand meer afhankelijk bent. En waardoor je mogelijk de vrijheid neemt om onbeschoft te zijn, tegen, laten we zeggen, je baas.

Altucher formuleert “zijn bedrag” mooi:

“For me, ‘F You money’ simply means I get to keep physically healthy, spend time with friends (emotional health), be creative (mental health), and be grateful (spiritual health) every single day, without anyone or anything getting in the way of that.”

Wat is jouw ‘position of Fuck You’?