Afgelopen weekend in Istanbul werd ik weer even gelukkig van het idee: een McDonald’s bezorgdienst! Fijn dat het bestaat. In meer landen in Azië en het Midden-Oosten blijkt.

Wat ook heel praktisch kan zijn: een bezorgservice voor drugs. In veel landen natuurlijk illegaal. Om het echt ludiek en aantrekkelijk te maken is er in New York een dienst die uitsluitend aantrekkelijke vrouwen als koeriers op pad stuurt, meestal modellen. Suketu Mehta ging voor GQ een jaar lang met de ‘Green Angels’ op pad en schreef het artikel ‘Queens of the Stoned Age’ over deze onconventionele dienst.

Een boek is in de maak, schijnt. Met goede reden want het artikel leest geweldig weg met veel detail over hoe de business precies werkt (van bestelling tot winstmarges en productie) en haast onwerkelijke situaties. In een ruime loft in één van de populairste wijken van de stad: “The wife and son watch as the father purchases three bags and gives $150 in cash to Mylie.”