Met de lente en vervolgens de zomer voor de deur zullen er genoeg (regenachtige) momenten zijn waarop je iets boeiends wilt kijken. Op Netflix of via je favoriete Torrent-site, een gids met de series die volgens mij het kijken waard zijn, is altijd wel handig.

Een aantal grote, bekende namen die iedereen lijkt te kijken én enkele waar je nog nooit van gehoord hebt!

Klik hier voor een completer overzicht van de leukste series en wanneer ze weer beschikbaar zijn.

Taboo

Seizoen 1 is reeds online verkrijgbaar (origineel uitgezonden door BBC One).

Meesterlijk intrigerend! Tom Hardy als de duistere James Keziah Delaney in 1814. Hij keert terug uit Afrika terwijl iedereen dacht dat hij dood was, om z’n vader te wreken en het de Britse Oost-Indische Compagnie (een van de machtigste multinationals in wording) lastig te maken.

De serie neemt met maar acht afleveringen van net geen uur per stuk toch de tijd om Delaney door meerdere intriges heen te jagen. Om alles uiteindelijk tot een boeiend en knallend einde te brengen, natuurlijk. Nog eens twee seizoenen volgen.

Prison Break (Sequel)

Seizoen 5 komt op 4 april 2017 uit, terwijl seizoen 4 in 2009 stopte.

Eentje voor de fans. Ja, de serie had kunnen eindigen toen de gevangenen in seizoen 1, uit de gevangenis ontsnapten. Eigenlijk had de serie elk seizoen ‘een mooi einde’ kunnen hebben, maar goed, zelfs met één van de hoofdpersonen dood (!) is het toch fijn dat er een kort, laatste seizoen volgt. Kom maar op!

1 2 3 4 5