Een heerlijke quote uit het boek The Subtle Art of Not Giving a Fuck van Mark Manson:

“Seriously, problems don’t end. Disappointment Panda just dropped by. We had margaritas, and he told me all about it: problems never fucking go away, he said — they just improve. Warren Buffet’s got money problems; the drunk hobo down at Kwik-E Mart’s got money problems. Buffett’s just got better money problems than the hobo.”

De strekking in het daaropvolgende hoofdstuk ‘Happiness Comes from Solving Problems’ is dat het leven een aaneenschakeling van problemen (uitdagingen!) is en dat het hele leven draait om hoe je ze aanpakt. Hoe goed je dat ook doet, problemen zijn een constante. Ze worden vervangen door nieuwe (soms ‘betere’) problemen.

“When you solve your problem of not spending enough time with your partner by designating Wednesday night ‘date night’, you generate new problems, such as figuring out what to do every Wednesday that you both won’t hate, making sure you have enough money for nice dinners, rediscovering the chemistry and spark you two feel you’ve lost, and unraveling the logistics of fucking in a small bathtub filled with too many bubbles.”

Op Buffett komt Manson niet meer terug in het boek dus het laat zich raden wat voor ‘problemen’ de tweede rijkste man ter wereld precies heeft.

Is het lastig om iemand te vinden die geld telt?

Is het lastig om mensen (met je geld) te vertrouwen als het om $75,6 miljard gaat?