Slim gespeeld door Mark Manson. Die blogt sinds 2007 en noemt zichzelf op de achterkant van z’n eerste boek “star blogger” terwijl het aannemelijk is dat het merendeel van het publiek pas van hem hoorde door dat boek. Want: The Subtle Art of Not Giving a F*ck: A Counterintuitive Approach to Living a Good Life werd in oktober 2016 een New York Times Bestseller. Dat is een aanrader hoor, lees ‘Warren Buffett heeft ook geldproblemen’ maar eens.

Maar hij blogt dus, soms achter een betaalmuur en soms niet. ‘Life Is a Video Game – Here Are the Cheat Codes’ is gelukkig publiek beschikbaar.

Leukste inzicht vind ik dat het leven┬ávolgens Manson een oneindige stroom aan ‘problemen’ is die je aanpakt met ‘oplossingen’ of met ‘afleiding’.

En de cheat codes?

  1. Je bent verantwoordelijk. Als je denkt dat je niets kunt doen aan de problemen die het leven je geeft, dan ben je bij voorbaat kansloos.
  2. Schrijf je gevoelens af en toe op. Alleen door vanuit de derde persoon naar je eigen gevoelens en handelingen te kijken kan je veranderen.
  3. Stop met klagen, het brengt je precies nergens.
  4. Fantaseren gaat meestal over je onzekerheden. Fantaseer niet.
  5. Schaam je niet langer. Deel je schaamte, je onzekerheden, je slechtste momenten. Als je iets verbergt is dat een afleiding voor je echte problemen.

Hier het hele artikel van Mark Manson.

De beeldspraak is niet uniek trouwens, eerder was er ook ‘Life is a game. This is your strategy guide.’ van Oliver Emberton.