Bijna einde jaar.

Tijd voor de muziek die in het proces van het samenstellen van de lijst met de 25 hardste platen van 2017, afviel.

Dit keer vlak voor dat de lijst der lijsten zelf gepubliceerd zal worden want het was lastig dit jaar. Er waren genoeg goede platen. Juist ook de gekke beats en gestoorde acts waar ik altijd een plekje voor inruim zijn tegenwoordig enorm populair dus dan zit je al gauw met een nummer 26 tot en met weet ik hoeveel. Gek is mainstream. En dan gaat het wel even door je hoofd om ‘vlograpper’ Famke Louise (of een Big Shaq hahaha) gewoon de hoofdprijs te geven. Catchy-gek!

Paarden- en wolvenanimaties go!

Maar je moet de luisteraar wel serieus blijven nemen. Op Me Monnie ging trending omdat iedereen aan elkaar laat zien wat voor nieuw internetgekkie we erbij hebben. Daarom is het de onofficiële #35 van de Logfather Muziek Awards 2017 en dus de aftrap van Niet de LMA’s!

Famke Louise – Op Me Monnie

Bonus: Vroom

Joost en Donnie (die beide verderop ook in deze lijst staan) knalden vanavond de remix van Louise’s tweede single online: Vroom. Bijna 100k kijkers. *mic drop*

Popprinses & Wolven

Stiekem: Selena Gomez was dit jaar ijzersterk. Samen met de Noorse DJ Kygo op It Ain’t Me bijvoorbeeld. In dit geval wil ik Wolves met die rare Marshmello uitlichten.

Wolven zijn vet. Waarom dan toch niet in de lijst? Er zijn maar 25 plekjes en dan moet je gemaskerde DJ’s zoveel mogelijk buiten de deur houden.

Selena Gomez ft. Marshmello – Wolves

<3 Puerto Rico

Despacito! Naar ik begreep de meest populaire melodie van dit melkwegstelsel? Zou zomaar kunnen. In de video ziet u Miss Universe 2006 winnares Zuleyka Rivera uit Puerto Rico. Ik kreeg spontaan romantische beelden bij heel Latijns-Amerika en dat iedereen daar door het leven danst. Een fijne gedachte.

Toch niet in de lijst. Daar staat nóg leukere muziek in, beloof ik je.

Luis Fonsi ft. Daddy Yankee – Despacito

Teleurstelling

Vorig jaar stond op #12 In The Name Of Love van Martin Garrix met een lekker hoog stemmetje van Bebe Rexha. Spoiler: beide staan ook in de lijst van dit jaar! Zo, dan weet je dat alvast. Maar dat hoge stemgeluid, van die hoge tonen die of je irritatie-grens kietelen of je helemaal hyped maken voor de avond die komen gaat, die horen we steeds vaker.

De christelijke rapper NF begint er ook mee en daardoor verwacht je een lekkere catchy plaat maar dan komt er een hele matige rap en ben je weg. Daarbij komt dat er geen leuke vrouw is ingevlogen voor de stem maar het de rapper zelf is, met z’n stem vervormt dus. Raar.

NF – Let You Down

Bengaals vuurwerk op de dansvloer

Begrijp me niet verkeerd. Met de eerste 7 tot 8 seconden (!) van Mi Genti ging in elke tent in de wereld het dak eraf. Iedereen wist waar ‘ie aan toe was en dat was prachtig om te zien en te voelen. Maar werkelijk alles daarna is afschuwelijk. En dat het nooit echt goed kon worden is niet zo gek als je bedenkt dat J Balvin en Willy William (en uiteindelijk ook Beyoncé) het moesten doen op basis van het Franse Voodoo Song wat dan weer is afgekeken van het Indisch-Bengaalse Heila Duila Nach.

J Balvin ft. Willy William – Mi Genti

Op de volgende pagina nog meer muziek waar ik minder goed op ging dan 25 andere platen die het wel tot de Muziek Awards 2017 schopten… Enjoy!

1 2