@EenhoornJoost

Applaus voor de naam. Applaus ook voor de professioneel geschoten video. Joost is de coverplaat.

Gewoon in Duitsland overigens want een Scandinavisch land was iets te ver (voor het budget?) en Joost is toch bang voor alles, zo zien we in de vermakelijke behind the scenes. Waarom dit niet in de lijst met de leukste muziek van 2017 staat? We zullen het wel nooit te weten komen.

Pareltje: “Ik ben niet te stoppen als een meterkast.”

Joost – Scandinavian Boy

Boter

Als ik elk jaar een plaat van Donnie in deze lijst (zoals vorig jaar!) kan hebben (of in die andere, zoals in 2015) ben ik gelukkig. En hij waarschijnlijk ook. Samen met Joost maken ze precies waar ze zelf zin in hebben. René Froger ging prima hard het afgelopen jaar door het eenvoudige doch doeltreffende refrein (x2):

Ik voel me René Froger in die rode Range Rover
Ik voel me René Froger in die rode Range Rover
Ik voel me René Froger in die rode Range Rover
De stack in m’n zak, die lijkt op een blok boter

Donnie ft. Joost – René Froger

Cardi Bad

Ik begrijp hier niets van. Volgens mij staat Bodak Yellow van Cardi B in een aantal lijstjes als de beste muziek van 2017 dus het zal aan mij liggen.

Cardi B – Bodak Yellow

1 op 1 met Bon Iver in Berlijn

Deze stond in de shortlist voor De Lijst, maar stamt al uit 2016 natuurlijk. 8 (circle) blijft ook 1 op 1 in een betonnen bouwplaats overeind dus daarom noem ik ‘m hier.

Bon Iver – 8 (circle) – One To One

Mag het een onsje Macklemore zijn?

“You know I’m back like I never left”, nou dat is wel zo meneer Macklemore, maar dat komt vooral omdat elk nummer (met of zonder Ryan Lewis) sinds Thrift Shop (#7 in 2012) precies hetzelfde klinkt. Wel respect voor de video, die is vermakelijk. En Skylar Grey is altijd in voor een pakkend riedeltje, al klinken die ook wel steeds ongeveer zoals de vorige…

Macklemore ft. Skylar Grey – Glorious

Over een paar dagen. Net op tijd voor de kerst feest:

DE LIJST DER LIJSTEN

De 25 nummers waar ik goed op ging het afgelopen jaar. Zet de gourmet maar vast aan!

1 2