10. alles van Lil Kleine

Ja, ja, JA! Wat luisterde ik veel Lil Kleine in 2017. Sterker: ik luisterde naar geen artiest zoveel als naar deze kleine man (volgens Spotify). Eigenlijk alles op het album Alleen is goed. Met Boef, met Ronnie Flex, het maakt niet zoveel uit met wie, het was prettig.

En ook als gast op Bijna van de Rotterdamse Hef is het Kleine zoals je ‘m moet hebben.

“Kleine jongen pak je kans, heel de wereld die is slecht
Fock die hele rapshit, deze wereld is niet echt”

09. Avicii ft. Rita Ora – Lonely Together

Terug van bijna dood geweest. In de docu Avicii: True Stories zien we het overweldigende, wereldwijde succes van Tim Bergling (Avicii, #15 in 2013) en de impact die het heeft op z’n gezondheid. Nu dus terug met nieuwe muziek en deze met Rita Ora is heel tof. Herkenbaar maar toch ook weer beter dan wat ‘ie eerder deed.

08. al het resterende van Dua Lipa

De pop-revelatie van 2017. Bloedmooi, niet zo raar als de outfits van Lady Gaga en ook weer niet zo gewoontjes als Carly Rae. New Rules ging het hardst in de lijsten, maar de meer ingetogen album-opener Genesis vond ik het noemen waard op deze plek.

Hoewel, Lost In Your Light ft. Miguel, IDGAF en Blow Your Mind (Mwah) uit 2016 zijn ook goed. Luister vandaag naar het hele debuutalbum, dit is leuke pop.

Ook akoestisch goed te doen:

07. Rag’n’Bone Man – Skin

Gewoon, even luisteren:

06. Calvin Harris ft. Frank Ocean & Miguel – Slide

Harris was lekker bezig dit jaar. Wat onopvallender dan in voorgaande jaren toen werd samengewerkt met Rihanna (en vergeet 2014’s Summer niet, op #5), maar toch met grote namen hoor. Behalve deze ook met Pharrell Williams en Ariana Grande, Snoop Dogg, Nicki Minaj, Katy Perry, om enkele namen te noemen. Voor elke track op Funk Wav Bounces Vol.1 is gekozen voor een zorgeloos funk beatje waarin je de zomer hoort, met teksten die zo je broekje in sliden

Leuk is dat de video van Hard to Love met Jessie Reyez zich afspeelt in Amsterdam en Parijs:

1 2 3 4