Mooi dit: Laat Je Niet Hack Maken is een site met praktische tips die iedereen kan uitvoeren om zichzelf te beschermen tegen hackers. Daniël Verlaan (RTL Nieuws) werkte met enkele echte hackers samen om de handleiding te schrijven. Want controle over een account kwijt raken, identiteitsfraude, Meltdown en Spectre, het is heel vervelend én je kunt er iets tegen doen.

Zorg er in ieder geval voor dat je apparaten en programma’s up to date zijn, die updates helpen vaak om veiligheidslekken te dichten. Een passwordmanager (ik gebruik LastPass) is heel handig en helpt je om lastige wachtwoorden te gebruiken. En het is al eens voorbij gekomen op dit blog, als een site of programma het toestaat: gebruik twee-staps-verificatie.

Ik ben bezig met een nieuwe gids voor Google/Gmail gebruikers. Hier lees je hoe je verificatie in twee stappen voor Gmail instelt.