25. Kanye West ft. 070 Shake, John Legend & Kid Cudi – Ghost Town

En dus treffen we de man die we tegenwoordig “Ye” moeten noemen ook aan de goede kant van de lijst. De 25 leukste platen van 2018 zijn los! Het is wel Ye’s laagste notering ooit, dus laten we hopen op meer pakkend materiaal volgend jaar.

24. Sigala, Ella Eyre, Meghan Trainor ft. French Montana – Just Got Paid

Ik zeg je eerlijk. Dit was mijn favoriete tune onderweg van en naar klanten toe.

23. Sigrid – Sucker Punch

De #14 van vorig jaar, toen met Don’t Kill My Vibe. Sucker Punch is minder interessant, maar Sigrid blijft lekker raar doen in de video dus dan is een notering gerechtvaardigd.

22. Frenne ft. Lil Kleine – Verleden Tijd

Oh wauw, this just happened. YUP! Knap om Abel’s Onderweg (uit 2000!) terug te brengen terwijl de doelgroep van beide heren dat nummer helemaal niet meegekregen zal hebben.

En dan wel die aansluiting vinden door een prettige beat én de inzet van Anna Nooshin. De meest invloedrijke influencer van het land. <3

21. LSD – Audio

Kinderachtig eigenlijk. LSD staat voor Labrinth, Sia en Diplo. Drie gevestigde namen dus wat ze samen produceren is goed. Extra punten voor de video.

20. Jonas Blue ft. Jack & Jack – Rise

Voor Blue ging deze zomer en tijdens ADE een flink blik marketing open, hij was opeens overal. Ik zag ‘m live op Ibiza en de (video) productie was geweldig.

Het zal interessant zijn om te zien wat er onder de vleugels van David Guetta van ‘m terecht komt.

19. David Guetta, Martin Garrix & Brooks – Like I Do

De meester zelf. Ik zag ‘m voor het eerst live op Ibiza deze zomer en hoewel 51 jaar jong zit er geen enkele slijtage op ’t feest dat David Guetta heet. Net als je denkt dat er weer een nummer met Sia uit is, of weer eentje met ongeveer hetzelfde geluid, zit er toch weer wat interessants tussen.

De opbouw naar het refrein van Like I Do is live zo’n explosief moment, lastig te beschrijven. Er zit een heel kort stukje van in m’n vlog ook, om je een idee te geven.

18. Tom Walker – Angels

Je kent ‘m van Leave a Light On, maar die kwam in 2017 uit. Ik vermoed een eendagsvlieg, maar een prettige eendagsvlieg.

17. Kali Uchis ft. Tyler, The Creator, Bootsy Collins – After The Storm

De enige manier hoe ik ooit op dit nummer ben gekomen is via een algoritme. Ik vermoed dat van YouTube.

Wat een vibe. Wat een video.

De lijst kabbelt lekker door.

16. Lykki Li – sex money feelings die

Alsof ik een reden nodig heb om Lykki Li in de lijst der lijsten op te nemen. Nee hoor.

1 2 3 4 5