Be Sexy, Be Smart

Hele soepele animatie van PlusOne voor Soa Aids Nederland.

Gamen als echte sport

Vanavond spelen drie teams om het wereldkampioenschap Call of Duty in Los Angeles. Van de 32 teams afkomstig uit 25 landen zijn alleen Team Revenge, Denial eSports en FaZe Red over, alle drie Amerikaanse teams. Het goud is goed voor $400.000, in totaal gaat er $1 miljoen naar de acht hoogste noteringen. Sinds 2010 speelden tenminste 125 miljoen mensen Call of Duty en de reeks leverde het afgelopen decennium $10 miljard op voor uitgever Activision.

UPDATE: Denial heeft het kampioenschap gewonnen door Revenge met 3-2 te verslaan. Hier kijk je de finalewedstrijd terug.

Vice ging onlangs naar Zuid-Korea voor het wereldkampioenschap League of Legends, goed voor 67 miljoen ingelogde gebruikers per maand. Een flauwe toon is typisch voor Vice, maar onnodig. Professioneel gamen of ‘eSports’ zijn in ieder geval zo serieus dat de VS uitzonderingen maakt voor de beste gamers bij een visa aanvraag, net zoals dat voor ‘echte’ atleten en wetenschappers geldt.

De kampioenschappen van weer een ander spel – Dota 2 – werden vorig jaar door sportzender ESPN online uitgezonden. Volgens ontwikkelaar en uitgever Valve keken 20 miljoen mensen naar de finale, met piekmomenten van 2 miljoen man tegelijkertijd. Een paar maanden later werd ESPN-baas John Skipper gevraagd naar de toen actuele overname van streaming dienst Twitch.tv door Amazon en de populariteit van eSports: “It’s not a sport, it’s a competition. Chess is a competition. Checkers is a competition. Mostly, I’m interested in doing real sports.”

De New Yorker schreef een mooie update over de ontwikkeling van eSports in ‘Good game – The rise of the professional cyber athlete’.

Numrush heeft de 5 belangrijkste trends op SXSW 2015 op een rij gezet. Bovenaan staat niet onverwacht Meerkat, de live video streaming app. Ook the internet of things komt aan bod én wordt de verwachting uitgesproken dat de combinatie van nieuws en entertainment zoals op BuzzFeed weleens een viable businessmodel op kan leveren.

Can get no satisfaction

“We don’t only expect to obtain money through our labor we also to a greater or lesser extent expect to find meaning and satisfaction.”

Betekenis en voldoening. In je werk! Best pittig om dat te vinden. Om te weten wat voor jou voldoening geeft. In deze video 6 tips om je daarbij te helpen.

In acht weken naar $40.000.000 met Meerkat

UPDATE NA PUBLICATIE: Bram Kanstein (Startup Stash) verwijst op Twitter terecht naar een kort interview dat Gary Vaynerchuk op SXSW had met Rubin. De achterliggende techniek van Meerkat is niet in acht weken, maar in zeker twee jaar gemaakt. Met veel vallen en opstaan volgens Rubin.

EINDE UPDATE

Lees verder

Hoe trekt Mark Zuckerberg de juiste mensen aan bij Facebook?

Een goede vraag tijdens een Q&A-sessie in Barcelona: hoe trekt Mark Zuckerberg de juiste mensen aan bij Facebook? Hij zal niet betrokken zijn bij de selectie van alle 9,199 werknemers die op dit moment bij het bedrijf werken dus in eerste instantie gaat het om de mensen in zijn eigen team.

Hij heeft een simpele regel bedacht: “I will only hire someone to work directly for me if I would work for that person.”

Ook voor grotere bedrijven denkt hij dat, dat kan werken. Iedereen neemt alleen mensen aan waar diegene zelf ook wel voor zou werken. Geen gekke gedachte.

Waarom Vox de belangrijkste nieuwsorganisatie in de wereld is

‘De belangrijkste nieuwsorganisatie in de hele wereld.’

Hyperbolisch. Op z’n BuzzFeed’s.

Afgelopen vrijdag leidde columnist Bob Garfield een sessie op South by South West met de titel ‘And While We Are Asking, Is Media Dead Too?’. Tim de Gier schreef er een kort artikel over.

Meredith Levien van de New York Times zei: “wij geloven niet in de toekomst van de krant, wij geloven in de toekomst van kwaliteitsjournalistiek.”

Iemand van de Guardian reageerde dat het al te laat is.

We gaan naar de toekomst kijken. Een flits van nieuwe interpretaties van journalistiek die gefocust zijn op het vinden van dé manier zoveel mogelijk mensen aan zich te binden en daar inkomsten uit te halen.

UPDATE 16 maart 2015: Alexander Klöpping (Blendle) was gisteren op South by South West panellid bij de sessie ‘How New Media Business Models Can Save Journalism’. De NOS schreef na afloop ‘Praten met krantenuitgevers is een beetje deprimerend’ want volgens Klöpping experimenteren uitgevers van traditionele media te weinig met verdienmodellen.

Lees verder

Muziek: Kav Verhouzer, P Reign, Kid Cudi, Carly Rae Jepsen

Bovenstaand: de Nederlander Kav Verhouzer (u kent hem van het zomerhitje Voetjes Van De Vloer uit 2014) heeft Mr. Probz’ Nothing Really Matters (#13 in de Single Awards 2014) in een zwevende remix gegooid. Heel simpel, heel fijn, goed om mee te beginnen.

Wat daarna komt is weer een hele rare mix van heel andere acts. De Canadese rappers P Reign en Drake in een dragelijker dan het origineel remix. Kid Cudi! In afwachting van zijn Man on the Moon III dat dit jaar uit moet komen. Call Me Maybe stamt uit 2012 en Carly Rae Jepsen leeft nog, ze brengt I Really Like You met Tom Hanks in de videoclip. “I really really really really really really like you. And I want you, do you want me, do you want me, too?”

Vanaf daar wordt het alleen maar raarder.

Weet je wie er ook in staat?

Peter ‘Pete’ Doherty.

Alle muziek op Logfather.com is trouwens inclusief de knallers na de klik terug te vinden op Spotify, in deze handige playlist.

Lees verder

Interview: Bram Kanstein over het succes van Startup Stash

2600 unieke bezoekers, 16.000 pageviews. Vier uur na lancering.

Het is woensdag 25 februari 2015 als het Nederlandse Startup Stash na zo’n 6 maanden lanceert en Business Insider schrijft al: ‘Startup Stash is the best guide for starting a company’. In veertig categorieën zijn telkens tien tools ondergebracht die een beginnend (tech) ondernemer assisteren in diens bedrijfsvoering. Tools geselecteerd door de eenmansredactie: Bram Kanstein. Ik vroeg hem naar het vroege succes van de site en zijn toekomstplannen.

Lees verder

Een gids over Uber voor mensen die in stijl op hun bestemming willen arriveren

Taxidienst Uber is inmiddels wekelijks in het nieuws. Soms positief, vaak in verband met een ‘taxi-oorlog’. Dat zit zo: met de mobiele applicatie van Uber kun je behalve luxueus vervoer ook ‘UberPOP’ oproepen. Dat zijn particulieren die met hun eigen auto passagiers vervoeren, snorders dus. Maar goed, daar gaat het nu niet om, want het speerpunt van de applicatie is vervoer van hoogstaand niveau. Dit is een gids voor mensen die in stijl willen arriveren. Lees verder

« Oudere artikelen