Fuck The Poor

Zondag 13 April 2014 | 20:59 uur

Wat bionica nu al doen voor de mens

Dinsdag 8 April 2014 | 07:44 uur

In de volgende 19 minuten doet Hugh Herr uit de doeken wat bionische ledemeten op dit moment kunnen doen voor mensen. Niet morgen, niet in 2027, NU! Herr is hoofd van de afdeling 'biomechatronics' binnen MIT's Media Lab en verloor zelf beide benen tijdens een klimongeluk 30 jaar geleden, nu heeft hij twee moderne, mechanische benen.

Eerste zomerhit 2014: Duke Dumont - I Got U

Maandag 17 Maart 2014 | 16:20 uur

Of het deze zomer nog gaat sneeuwen of niet, dat maakt eigenlijk niets meer uit. Dit jaar brengt Adam Dyment (1982) als Duke Dumont z'n debuut album uit en de eerste single is geweldig zomers. I Got U is de opvolger van Need U (100%) uit 2013, een nummer dat was genomineerd voor Best Dance Recording tijdens de afgelopen Grammy's (gewonnen door Zedd - Clarity).

Een Geweldig Boek over Liefde

Woensdag 12 Maart 2014 | 17:22 uur

An Awesome Book of Love van auteur Dallas Clayton is een prentenboek uit 2008. Hij gaf het boek gratis weg op z'n website nadat grote uitgeverijen geen interesse toonden en dat was nogal een succes, HarperCollins (één van de 6 grootste uitgeverijen ter wereld) bracht het boek in 2012 alsnog op de markt. Nu is er een video gemaakt met beelden over de gehele tekst heen en dat ziet er zo uit:

Z'n site heet toepasselijk Very Awesome World en in een reclame voor Chrome is hij een awesome dad.

Porter Robinson's nieuwe single trending TIJDENS Oscars

Maandag 3 Maart 2014 | 23:56 uur
Porter Robinson's nieuwe single trending TIJDENS Oscars

Het is 27 december 2013 als op het hoofdkwartier van precies dit blog de vlag uit gaat. Tot in de late uurtjes is aan de Logfather Single Awards geschreven en het is weer gelukt een opvallende lijst samen te stellen. Boordevol opvallende namen, maar nu wil ik het over de nummer 23 hebben. Je was het misschien vergeten maar ik schreef: "Het werd niet het voorspelde jaar van Porter Robinson want z'n nieuwe album laat nog altijd op zich wachten. Samen met Mat Zo bracht hij wel deze underrated rammer." Dat ging over Easy.

Vannacht tijdens de uitreiking van de Oscars retweette ik van de 21-jarige DJ:

Een verklaring (volledig uitgeschreven na de klik) voor het uitblijven van de lancering van z'n tweede album - Worlds - is gevonden. En dan een paar tweets later ineens een link naar de single Sea of Voices op Soundcloud. De muziekdienst gaat eventjes uit de lucht door toegestroomde fans. Terwijl de uitreiking van de filmprijzen in Hollywood in volle gang is, is Porter zelfs trending op Twitter. Het is geen electronic dance music. Zweveriger. M83-achtig. Met een levensgrote vallei van een drop op 3:15.

De toekomst van Her is nu

Zondag 2 Maart 2014 | 19:58 uur
De toekomst van Her is nu

Ik noemde Minority Report eerder, toen ik schreef over automatische check-ins op Facebook en het ultieme sociale netwerk (niet Facebook). Wat Huckleberry Finn is voor Amerikaanse literatuur was de Steven Spielberg film uit 2002 voor mijn opleiding Interactieve Media. Niet onterecht want een toekomstbeeld gevuld met multi-touch schermen, irisscanners, automatische gezichtsherkenning, augmented reality en kleine robots is inmiddels dichtbij de werkelijkheid. Nou goed, op naar 2014, een nieuwe film die er alles aan doet om de toekomst te voorspellen of daar een impact op te hebben. De film Her van Spike Jonze draait vanaf deze week in de bioscoop.

UPDATE: zondagavond won de film de Oscar in de categorie Best Original Screenplay.

De MEGA SUPER BOWL RECLAME die niet gemaakt werd

Zondag 2 Februari 2014 | 16:42 uur

Excuseer, S**** B***. Je weet het al wel, maar je kijkt vannacht niet ("tatta's be like, moet morgen werken"): de Super Bowl! Waar commercials zoveel miljoenen kosten (30 seconden = $4 miljoen) dat je daar boos over mag zijn en compleet vergeet wie er mee doen of hoe de sport in elkaar zit. Totale uitgaven: $1,85 miljard in het afgelopen decennium om precies te zien.

Van bankiers naar marketeers, want die hebben behalve de budgettering een nog iets grotere uitdaging. Bereik. Het beïnvloeden van de keuze die je maakt als je voor een schap in de super staat. Helemaal vervelend voor een biermerk want de grootste Super Bowl sponsor is Anheuser-Busch InBev, sinds 2009 goed voor $149 miljoen aan reclame voor Budweiser en Bud Light.

Newcastle Brown Ale (in handen van Heineken) kan daar niet tegenop maar besloot wel een storyboard uit te laten werken, voor als er toch wel budget vrij zou komen:

Het krachtige staartje zit 'm in de onthulling dat actrice Anna Kendrick al was gecast, maar op het laatste moment werd afgeblazen:

"Newcastle Brown Ale. The only beer that ever promised me a high-paying role in a S**** B*** commercial and then backed out at the last f****** second like a bunch of f*******. Suck it. Suck it."

Even iets anders: Japans webdesign

Woensdag 29 Januari 2014 | 14:50 uur
Even iets anders: Japans webdesign

Webdesign is moeilijker dan het ooit was. De balans tussen inhoud en estethiek is zoekgeraakt in de strijd tussen afdelingen die hun zegje boven de vouw willen krijgen. Verloren in processen waarbij de ontwerper slechts het uiteinde van een spreekbuis is: u roept, hij of zij past het wel aan in Photoshop. De keuze is de content in een zo mooi mogelijk jasje steken of jezelf dwingen kritisch te zijn en alleen het meest nuttige presenteren in een heerlijke ervaring. De kracht van het weglaten zie je ook terug in deze lijst met mooie ontwerpen. Zie ook 'Where have all the wildlings gone?' en 'A day in Big Data'.

Maar dan iets heel anders: websites in Japan. Het meest opvallende verschil? Geen tot weinig witruimte waardoor sites heel druk overkomen. De reden? De eilanders vermijden in allles wat ze doen verspilling en dit nemen veel ontwerpers blijkbaar over in hun werk.

In 'Why Japanese Web Design stands out from the Rest' meer verschillen.

De geschiedenis en toekomst van tijd

Maandag 13 Januari 2014 | 17:35 uur
De geschiedenis en toekomst van tijd

"This is the youngest we're ever gonna be.", zegt de hoofdpersoon in de film The Spectacular Now om zichzelf te dwingen in het nu te leven. Het is een rustige, oprechte film van de schrijvers van (500) Days of Summer.

Deze quote en daarmee deze film zijn belangrijk omdat over ongeveer een miljard jaar de zon zo warm zal zijn dat leven op aarde onmogelijk wordt. Vergeet stemmen op GroenLinks of de kraan uitzetten tijdens het tandenpoetsen, zo'n vier miljard jaar nadat de aarde in brand is gevlogen dooft de zon zelf en dat is het einde van de melkweg. Om 'leven in het nu' of 'het doel van het leven' in perspectief te plaatsen, natuurlijk. "That cute girl you like? Ask her out!"

De wereld veranderen

Dinsdag 31 December 2013 | 08:55 uur

Het perfecte moment bestaat niet, begin nu.